Wake up call!!

Na een heerlijke nacht in het Amir Plage en de wake up call van onze huispauw om 05.00 , 06.00 uur en 07.00 uur gingen we allemaal vol goede energie naar de eerste bouwdag. Natuurlijk hebben we eerst even een suiker ontbijtje gehad zoals dit hoort in Marokko.

Afgesproken dat we 07.45 zouden vertrekken en natuurlijk stonden we allemaal om 08.00 klaar om te gaan. De rit die volgde heeft ons nogmaals van ons ontbijtje laten genieten maar het was de moeite waard.

We werden hartelijk ontvangen in het SOS kinderdorp door de directeur en heel veel kinderen. Na eerst een liedje en een dansje gemaakt te hebben met de kinderen zijn we verder gegaan met de rondleiding in het dorp. De directeur gaf aan dat zij helemaal afhankelijk zijn van goede doelen en dat buitenlandse steun de mogelijkheid geeft om voor deze “ vooral” weeskinderen te zorgen. Dat gaf ons veel energie en een goede reden om aan de slag te gaan. 

We werden ingedeeld in vier groepen en iedere groep kreeg een gedeelte van de school aangewezen. Vandaag stonden kozijnen en zonnewering op het programma. Na het afkrabben van de oude verf, waar we zo mee klaar waren omdat er geen verf meer op zat, hebben we deze opnieuw geschilderd. Het tempo lag er goed in deze eerste dag, we hebben allemaal heel wat schilder ervaring opgedaan. Alhoewel Robert misschien wat meer bezig was met het bekijken van de mooie bouwvakkers!

Er was afgesproken dat twee collega’s de lunch zouden verzorgen, samen met de plaatselijke kokkin. Maar in marokko gaat het niet altijd zoals het afgesproken is en er was dan ook geen rekening gehouden met een groep vebego mensen die mee zouden eten. Gelukkig heeft de plaaselijke snackbar ons hiermee weten te helpen. 

Al met al was het een erg geslaagde dag en we gaan vol goede moed naar de volgende! 

Tot later!!

Dimphij en Remco

 

Nach einer herrlichen Nacht im Amir Plage und einem wake up call um 5.00, 6.00 und 7.00 Uhr sind wir zusammen mit viel Energie zum ersten Bautag. Natuerlich haben wir zuerst ein suesses Fruehstueck gehabt, wie es sich in Marokko auch gehoehrt. Obwohl wir uns um 7.45 Uhr abfahren sollten, wurde es dann doch 8.00 Uhr bis wir los gingen. Die Fahrt die darauf folgte, liess uns das Fruehstueck nochmals geniessen.

Wir wurden herzlich im SOS Kinderdorf vom Direktor und den vielen Kindern empfangen. Nach einem Lied und einem Tanz mit den Kindern ging es auf den Rundgang durch das Dorf. Der Direktor erklaehrte uns, dass sie sehr abhaengig von Spenden aus dem Ausland sind, um fuer die Kinder zu sorgen. Das gab uns viel Energie und ein gutes Gefuehl um an die Arbeit zu gehen.

Wir teilten uns in vier Gruppen auf und jede Gruppe wurde einem Teil der Schule zugewiesen. Heute waren die Fensterrahmen und die Sonnengitter auf dem Programm. Zuerst wurde die alte Farbe abgeschlieffen, dies war eine kurze Sache, da nicht mehr viel der alten Farbe vorhanden war. J Danach haben wir die Fenster neu gestrichen. Das Tempo war hoch am ersten Tag, obwohl sich Robert mehr nach den schoenen Bauarbeitern umgeschaut hat.

Es war eigentlich abgesprochen, dass zwei Kollegen das Mittagessen mit den lokalen Koechen haetten zubereiten sollen, doch leider kam dies nicht zustande. Da es zu schwierig war fuer die Koeche fuer so viele Menschen zu kochen. Gluecklicherweise hat uns eine Snackbar weiter geholfen.

Der erste Tag sehr gut verlaufen und wir freuen uns auf morgen. 

Bis spaeter!ImageImageImage 

Dimphij und Remco

7 thoughts on “Wake up call!!”

 1. Hey Halima, lekker van start gegaan… jij zal je er zeker thuis voelen. Leuke foto’s en al direct gecontroleerd door de kindjes. Goed zo. Ik ben ervan overtuigd dat jij deze week flink de handen uit de mouwen zult steken voor deze rakkers. Ze zullen er heel lang kunnen van genieten wat jullie daar deze week letterlijk en figuurlijk opbouwen. Care is fier op jullie (maar vooral op Halima)! Groetjes aan alle bouwers!

 2. Wat een prachtige omgeving en dankbaar werk dat jullie daar kunne n verrichten. Maak er een mooie week van met zijn allen.
  Mimoun groetjes vanuit Hilversum!

 3. Hoi Dimphie en alle andere collega’s, Wat een fantastische ervaring weer voor iedereen. Wederom gaan een aantal kanjers van Vebego hier de handen uit de mouwen steken en voor de bewoners daar een stap naar een betere toekomst. Heel mooi om jullie ervaringen te lezen, roept heel veel herinneringen op van mijn eigen bouwreis. Dimphie wat een festijn met al deze kinderen. Pas goed op jezelf, je bent al ver gekomen, je OM collega’s zijn trots op je,
  Heel veel succes voor alle bouwers en geniet van elk moment. Hago Zorg is trots op zoveel Vebegokanjers (maar vooral op onze eigen Zorg kanjers).
  Maak er een fantastische week van. Groetjes vanuit Den Bosch

  Wilma van Lin

 4. Beste bouwers, jullie hebben een goede reis gehad en zijn goed van start gegaan, lees ik. Super! Doe lekker je best deze week en vergeet niet om vooral ook te genieten!
  Veel groetjes uit een regenachtig Breda, Tanja

  Hier auch eine kleine Nachricht für unsere schweizerischen Kollegen: ich hoffe, ihr werdet eine sehr schöne Woche erleben in Marokko. Viel Erfolg bei der Bauarbeiten und geniesse auch von den Leuten und der Umgebung. Tschüss!
  Mit besten Grüssen aus den Niederlanden, Tanja

 5. Hoi Kchikech, hoe gaat het daar? Ik moest van Vlasta doorgeven dat je niet je Six-Pack broek moet vergeten aan te trekken!!!!
  Maak je er een foto van?? Sterkte nog de komende dagen, maak er iets moois van !!! Jacco en medewerkers Hago-Ahoy.

 6. HEEEJ. Redden jullie het allemaal nog in de hitte en dan ook nog zo dansen en jarig zijn?! Zo te zien via alle media gaat het goed en hebben jullie voldoening! Succes en we wachten op de volgende blog!
  Kus voor mijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>