Klussen, eten en dansen…

Wederom een vroege dag die feestelijk is begonnen met het gezang van onze huis-pauw! Het gezang werd voortgezet door de hele groep, want onze Erik is vandaag 28 lentes jong geworden. Na een bruisend ontbijt zijn we weer vertrokken naar Imzouren. Helaas moesten we onze Remco missen, want hij is bevangen door een griepje die hem aan het bed kluistert. Remco, van harte beterschap en we missen je!!

Aangekomen in Imzouren zijn we direct weer met onze groepjes aan de slag gegaan. Snel werd de conclusie getrokken dat er zo veel klussen te doen zijn, dat we vanaf nu alleen de binnenkant (schoolplein kant) van het complex een opknapbeurt geven. Als we nog tijd over hebben doen we ook de achterkant van de klaslokalen. Het werk wordt als licht ervaren, omdat er ontzettend veel met elkaar en de kinderen gelachen wordt. 

De theepauze om half 11 heeft ons helemaal omver geblazen door talloze lokale lekkernijen die door de “moeders” van de weeskinderen zijn bereid. Ondanks dat we met 19 collega’s zijn, is het ons niet gelukt om alle schalen leeg te krijgen. Sommige collega’s hebben als doelstelling om een aantal kilo’s lichter naar huis te gaan, maar die illusie is vandaag helemaal verdampt.

Voor de lunch zijn we wederom naar de lokale snackbar vertrokken om een “gezonde” doch voedzame maaltijd tot ons te nemen. Ook daar viel iedereen van de ene verbazing in de andere door de vele gebruiken die toch anders zijn dan bij ons in Nederland, Belgie of Zwitserland.

In de middag gingen de kinderen helemaal los door ons kleine cadeautjes en bloemetjes te geven. Zo’n gebaar kan natuurlijk niet onbeantwoord blijven en dus hebben we met de hele groep geld bij elkaar gelegd om wat leuks terug te doen. Maar morgen…meer hierover! 

Voor het avondeten ging het dak er af met zang en dans op het strand voor ons hotel. De lokale bevolking zat muziek te maken, waarop Dimphy en Jeanne besloten om een combinatie tussen een buikdans en een salsa weg te geven. Gelukkig hebben we de film nog!! (deze is op te vragen bij de bouwreisleiding)

Wederom een mooie en leerzame dag. We kijken uit naar morgen!

Anouk en ErikImageImageImageImage

7 thoughts on “Klussen, eten en dansen…”

 1. Goedemorgen allemaal, wat leuk om jullie verslagen elke ochtend te lezen. Compliment voor de mensen die deze stukjes schrijven, het is levendig omschreven en de foto’s erbij maken het af. Wat een geweldige belevenis, ik hoop het zelf ook een keer te mogen mee maken want na de eerste Marokkaanse bouwreis ben ik zeer enthousiast geraakt en heb mij ook aangemeld, wat na jullie dagelijkse stukjes alleen nog maar sterker wordt. Werkze allemaal vandaag en ik kijk uit naar jullie volgende bericht. Groetjes, Sandra

 2. Hallo Bouwreizigers. Wat fijn om te lezen dat jullie goed aan het werk zijn gezet bij SOS kinderdorpen. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn aan het einde van deze week dus ga zo door. Als deelnemer van bouwreis Marokko 2013 leef ik met jullie mee en ben ik zo trost op Vebego dat we weer een mooi team aan het werk hebben. Geniet ervan en ik blijf jullie volgen!

  Remco, van harte beterschap! hopelijk ben je een beetje opgeknapt zodat je nog van dit avontuur kan genieten.

  Virgi – Fortron B.V.

 3. Dag Halima, Robert en andere Vebego-collega’s

  Leuk om jullie verhalen te lezen! Dit brengt me toch elke keer weer het gevoel dat ik had tijdens mijn bouwreis.
  Lijkt dat jullie daar een mooie combinatie hebben van de handen uit de mouwen steken en verbroederen met de plaatselijke bevolking.
  Geniet er enorm hard, want het is een unieke ervaring!

  Halima we zijn enorm trots dat jij dit jaar het Care-steentje bijdraagt!
  We zijn er zeker van dat je dat ongelooflijk goed gaat doen.

  Groetjes
  Vera (Care)

  PS: Robert heb je die outfit van vrijdag mee? ;-)

 4. Hoi Kchikech en overige bouwers, wat leuk om de verhalen te lezen, jullie werken hard, maar er is gelukkig ook ruimte voor plezier, en zo hoort dat ook!!!
  Kchikech wat zien we, jij in de werkbroek van Hago?? Wat hadden we afgesproken!! Waar is je six-pack broek gebleven??
  Morgen begint bij ons de Shell Eco marathon, komende nacht gaan we opleveren, we zullen je missen, maar o wat gunnen wij jouw deze ervaring in je geboorte land, houd vol en bewaar de mooie herinneringen, we horen deze graag van je. SUCCES VRIEND!!!
  Jacco en medewerkers Hago-Ahoy

 5. Hoi Robert, volgens mij gaat het goed daar!! Leuk om allemaal te lezen!! Maar ik snap de duitse vertaling niet goed. Ging het om de bouwvakkers of in de duitse vertaling om de schoenen van de bouwvakkers. Zet hem op de laatste dagen!!
  PS. Jij wilt zeker nu tijdens NSJ in de sectie van Kchikech?

 6. Hallo Annelies en alle bouwers,

  Zo te zien hebben jullie het helemaal leuk daar in het SOS kinderdorp.
  Geweldig te kunnen volgen wat jullie daar allemaal meemaken.
  We zijn er trots op dat jij daar aan mee mag doen.
  Geniet van ieder moment want de week is zo voorbij.
  Als deelneemster van de 1 ste bouwreis leef ik met jullie mee.
  De groeten uit Vaals waar het koud en nat is.

  Miriam

 7. Hallo Mimoun en mede bouwers,

  Leuk jullie verhalen te lezen, en het mooie werk wat jullie daar verrichten, zo te zien was dit hardt nodig geniet van alles wat jullie daar meemaken want de week gaat snel voorbij

  Toy toy toy Pia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>