Zoektocht naar oranje verf…!

Alweer een dag voorbij… Vandaag hebben we een poging gedaan om om 8 uur te beginnen, maar onze Marokkaanse collega’s waren uiteraard nog niet klaar voor ons. We hadden groepen verdeeld, waarvan een aantal de muren gingen witten, anderen kozijnen blauw moesten maken, een aantal mensen gingen met ‘oranje’ aan de slag, twee man zijn de toiletten gaan schoonmaken (waar ze enorm van genieten) en Dimphy en Mimoun gingen vlijtig verder met de muurtekening bij de ingang van het dorp.

In de pauzes van de kinderen werden we natuurlijk weer van het werk gehouden, misschien nu nog wel meer dan eerder omdat ze gewend zijn aan ons en we gisteren een middag hebben doorgebracht met ze. De kinderen van SOS kinderdorpen kwamen ons weer hartelijk begroeten, knuffelen, kussen, briefjes brengen etc. Ze zijn ontzettend lief en open.

Na hard werken was er ook weer tijd voor zoetigheid en lunch! Na dagen broodjes kip nu een verfrissende yoghurt en broodje met ei en bacon waar iedereen van genoot.

In de middag hebben we ontzettend veel werk verricht, we kunnen allemaal blij zijn met het resultaat, maar…. Helaas kwam er een moment dat we niet verder konden. Er was een probleem.. Oranje schijnt een moelijke kleur te zijn hier, en eigenwijs tot en met. Na veel mengen van kleuren met de hand kwamen we maar niet tot de gewenste kleur voor de muren. Het leek meer op roze of rood in plaats van oranje.

Aan het einde van de middag hebben we dan ook niet meer geverfd maar alle “stomme” klusjes gedaan. (laatste restpuntjes, die eigenlijk morgen op de planning stonden)

Om vijf uur was het klaar en zijn we terug naar het hotel gegaan. Op weg naar de bus bij de uitgang heeft iedereen vol verwondering gekeken naar de tekening die Dimphy bijna af heeft.

Na de evaluatie en briefing voor vrijdag op naar de douche en klaarmaken voor het diner!

Wederom heerlijk gegeten bij restaurant Basilic in het centrum van Al Hoceima.

Hier kwamen we erachter dat Dimphy kwasten ook voor andere doeleinden gebruikt. Je kunt er namelijk ook erg makkelijk je kamer mee schoonhouden!

Nu zijn we terug in het hotel en genieten we van onze wijn, bier, mierzoete thee of nos nos (koffie met melk).

De tijd gaat enorm snel en morgen is alweer onze laatste dag helaas.

Tot nu toe veel resultaat geboekt en al veel voldoening behaald.ImageImageImageImage

Annelies en Inge

4 thoughts on “Zoektocht naar oranje verf…!”

 1. Beste Kchikech en overige bouwers, helaas allweer de laatse dag voor jullie, nog even de rest puntjes gereed maken en dan “misschien”weer heerlijk naar huis. We danken jullie voor de prachtige verhalen en foto’s, Kchikech: “overige foto’s en verhalen zien en horen we uiteraard graag van je” We hopen dat je je droom waar hebt mogen maken. Tot maandag vriend!!
  Jacco en medewerkers Hago-Ahoy.

 2. Hallo bouwreizigers, en speciaal voor Anouk, Robert en Inge,

  Vandaag alweer de laatste dag van jullie mooie reis ! Hoop dat jullie echt genoten hebben van deze unieke ervaring met elkaar. Oranje verf, hoe moeilijk kan het zijn. Leuk om de foto’s te zien (Robert aan het werk, soort van …..). Goede thuisreis en van het weekend alle verhalen aan iedereen vertellen.

  Groeten uit Zeeland, Mirjam de Jonge

 3. Hallo allen, wat een resultaat na 1 week werk met z’n allen.
  Ik bem trots op jullie.
  Goede terugreis,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>