De oplevering

Vandaag is dan de laatste dag van deze bouwreis aangebroken. Wederom vertrekken we weer vroeg naar het kinderdorp in Imzouren om de laatste hand te leggen aan de buitenmuren. Met de aannemer is afgesproken dat de oranje verf klaar zal staan. Dimphy zal samen met Mimoun de muurschildering op het kinderdagverblijf afmaken. 

De aannemer heeft gelukkig woord gehouden en we kunnen meteen van start met schilderen. Binnen de kortste keren waren de muren van het schoolgebouw oranje en was er nog tijd om andere klussen te doen. Zo werden de pilaren voorzien van een speciale coating en zijn er nog wat extra oranje accenten aangebracht op het gebouw. 

Na het opruimen was om 11.30 uur de feestelijke oplevering aan het S.O.S. Kinderdorp. Alle kinderen van de school hadden zich bij de ingang van het schoolgebouw verzameld en er werd Marokkaanse muziek gedraaid. Een aantal mooi aangeklede meisjes voerde een dans op. Aansluitend werden dankwoorden uitgesproken door leerlingen van de school.

Sander heeft namens de foundation dank uitgesproken voor de gastvrijheid en de mogelijkheid om een dergelijk project te realiseren, gevolgd door de onthulling van de plaquette van de foundation. De directeur van het kinderdorp was zichtbaar ontroerd en dankbaar. Vanuit S.O.S. Kinderdorpen werd persoonlijk aan alle leden van de bouwreis een oorkonde als blijk van waardering en dank uitgereikt door verschillende medewerkers van het kinderdorp. Een emotioneel moment voor zowel de leden van de bouwreis als de kinderen, de moeders en de medewerkers van het kinderdorp.

Om 13.00 uur werd er opnieuw in tweetallen gegeten in de huizen. Dit keer stond er een traditionele couscous maaltijd op het menu en was er nog tijd om verder met de kinderen en de moeders te kletsen en te spelen. 

Om 14.30 uur was het dan toch echt tijd om afscheid te nemen van de kinderen en het dorp, voor sommigen een moeilijk moment.

Na een borrel op het terras, voor zover het niet uit het glas gewaaid was, werd er gedoucht en was het tijd om te shoppen. Als iedereen een theesetje en andere souvenirs heeft ingeslagen is het om 19.30 uur tijd voor de barbecue. Vanavond vroeg naar bed, om 3.15 uur worden we in de lobby verwacht voor de terugreis.ImageImageImage

Halima en Robert

4 thoughts on “De oplevering”

 1. Geweldig gedaan kanjers! Jullie gaan vast voldaan naar bed en vannacht vol verhalen weer beginnen aan de terugreis. Succes en jullie zijn geweldig! En natuurlijk een

 2. Het ziet er allemaal prima en prachtig uit, het werk wat jullie met zijn alle geleverd hebben, dit leuke dagboek over jullie belevenissen.
  Met een woord GEWELDIG!
  Goede reis terug en tot morgen.

 3. Super gedaan allemaal!! We zijn enorm trots op jullie. Bedankt voor jullie verhalen en mooie foto’s.
  Kchikech tot maandag!!
  Jacco en medewerkers Hago-Ahoy

 4. Wat hebben jullie het mooi opgeknapt! Fijn voor de kinderen, ook de aandacht die ze van jullie hebben gekregen, dat is op de foto hierboven heel goed te zien. Mooi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>