Dag 1: Silicon Valley eco-systeem vol beloftes

Silicon Valley is hét icoon voor een gebied dat innovatie mogelijk maakt en met name het commercialiseren ervan. Universiteiten als Berkely, Stanford en Santa Clara trekken talent aan en leveren start up ondernemers af. Jonge mensen worden aangemoedigd om risico’s te nemen en te accepteren, maar ook ouder talent vindt zijn weg. Ze komen naar de Valley om te investeren of hun dromen waar te maken op basis van eerder opgedane ervaringen in het bedrijfsleven.

Silicon Valley draait om technologie, of meer om het waarmaken van de belofte van technologie. Wat kunnen we ermee in ons dagelijks leven? En dat met volle overtuiging, met groot geloof in zichzelf en groot uithoudingsvermogen. Work Life balance bestaat uit 100% passie voor je start up tenminste 10 uur per dag, 7 dagen per week.

En met de belofte van een grote beloning. Kijk waar je het snelst kunt groeien, het krijgen van zoveel mogelijk gebruikers in zo’n kort mogelijke tijd, dat is het spelletje. Dan krijg je data en data is geld. Dus je sluit aan bij de grote platformen van Facebook of LinkedIn, want met hen groei je mee in gebruikers. Eerste stap naar succes is 20-50 miljoen dollar…

En hoe doen ze dat hier: mensenwerk. Zet innovatief talent bij elkaar, bijvoorbeeld in een coworkspace als Rocketspace . Zorg voor verbinding met corporaties, op afstand, met geld en gedegen kennis van de sector. Natuurlijk met veel fouten, doe-mentaliteit, Get Shit Done. Ontwerp voor alle schermen, met tv als medium met breedste toegang en mobiel als vertrekpunt . Focus op impact, passie en netwerk, het idee an sich is minder belangrijk. Ruimtes die samenwerking stimuleren. Dus eigenlijk zit het geheim in sociale innovatie. Mensen die samenwerken met alle principes die erbij horen. Bijvoorbeeld het bouwen van vertrouwen, open staan voor elkaar, frustratie en de wil om die op te lossen, leren, erbij willen horen, succesvol zijn. Kortom beloftes inlossen doe je met menselijke waarden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>